Wednesday, December 8, 2010

Direktori Blogger Muslim

Assalamualaikum,

Ahlan Wasahlan ke Blogger Muslim.
Direktori Blogger Muslim anda.

Direktori ini menghimpunkan senarai Blogger Muslim yang menyampaikan info, pengalaman, maklumat, dan berita tentang Islam dan Ummah di blog mereka. Jika anda ingin menjadi sebahagian dari senarai direktori Blogger Muslim dan blog anda merupakan medium bagi menyalurkan Info yang bermanfaat untuk Ummah iaitu yang dapat meningkatkan pengetahuan agama, memperbetulkan salah faham dalam agama, panduan agama, atau info tentang agama, sila tinggalkan 'link' blog anda di ruangan Komen.

Jika anda tahu blog-blog yang bermanfaat untuk ummah, sila senaraikan juga di ruangan komen untuk perkongsian bersama di direktori Blogger Muslim ini. Syukran. Moga ummah mendapat manfaat daripada apa yang disampaikan. Amiin.

~Dari Ummah untuk Ummah~

154 comments:

  1. Salam ukhuwwah....moga kita boleh berkongsi ilmu dan pengalaman yg bermanfaat buat ummah...=)

    blog saya, www.luahanseoranghamba.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. DAPATKAN WIDGET ISLAMIC RADIO

      http://booraqfm.blogspot.com/

      Delete
  2. slm..ana ukhtukunna fil islam..

    Http://farraoshin.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum..salam perkenalan

    http://raziffuad.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. salam..moga-moga dgn ini dkwah Islamiah d lman web dpt trus berkembang ..

    http://kamilsabri.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum.saya nak..

    http://baikiminda.blogspot.com/
    http://muzzakarah.blogspot.com/

    semoga usaha kita ini semua dirahmati Allah SWT.insya-Allah.

    ReplyDelete
  6. salam ukhuwah...

    moga jalinan ini berkembang dan terus berkembang, insya Allah...

    Kalam Addin disini :
    http://arrizk.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. salam alaik ;)

    semoga usaha ini dirahmati Allah.

    http://izzatghazali.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. salam..
    mohon untuk sertai..

    http://hawanim.blogspot.com/

    syukran~=)

    ReplyDelete
  9. Tarbiyyah Qabla Kulliyyah

    Wasilah Tarbiyyah di sini-
    http://maaksz.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. salam.

    http://blog-tips-kurus.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. Aslkm sheikh. Ini link ana
    http://tintamuallimah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. Salam alayk..

    sekadar perkongsian kerdil..

    www.husna89.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum..
    mga bermanfaat utk ummah

    http://ainunmardhiahismail.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. dapatkan islamic radio widget di http://booraqfm.blogspot.com/

      Delete
  14. salam ziarah dr studiokini

    http://studiokini.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. salam...Semoga mendapat manfaat....

    Http://hassarus.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. salam ziarah di Diari Serikandi..

    ~We gain,we share, we spread the dakwah~

    http://elanymujahidah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. salam kunjungan.

    http://reminderformenyou.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. salam ziarah....

    sy mohammad hakimi bin abdul mutalib.

    http://menjejakharapan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. assalaamualaikum...teruskan ush dakwah anda

    http://menusukhati.blogspot.com

    ReplyDelete
  20. salam singgah buat blog para daie'...

    alhamdulillah...usaha yg begitu murni utk ummah...moga mendapat keredhaan di sisi Allah s.w.t..

    Jemputlah singgah ke blog ana, moga peroleh manfaatnya ye...(",)

    ReplyDelete
  21. salam ziarah.

    ada juga ye? ingat blog fashionita je selalu jadi rebutan.=)

    http://drermafatiha.blogspot.com/

    ReplyDelete
  22. Salam ziarah.
    Semoga ada manfaatnya dari ana.

    Al-Faqiirah...
    Mawar_Mujaheedah
    http://www.mysyahadah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  23. salam ziarah...

    ni link blog yang tidak seberapa..

    http://lestarikehidupanhakiki-qeela.blogspot.com/

    ReplyDelete
  24. assalamualaikum...
    jemput singgah di teratak saya...

    www.suhailasyahida.blogspot.com

    ReplyDelete
  25. Assalamualaikum.
    jiwa-jiwa yang dahagakan redhaNYA. Moga Allah Redha.

    http://yaquthulaif.blogspot.com/

    ReplyDelete
  26. Assalamualaikum..
    sharing is caring..
    sudi2 singgah sini..

    http://tintafarahnur.blogspot.com

    ReplyDelete
  27. salam wbt...

    salam singgah..=)

    ahmad huzaifah bin fauzi.

    http://ahmadhuzaifahfauzi.blogspot.com

    ReplyDelete
  28. assalamualaikum...
    hurmmm..blog saya mungkin tiada yang lebihnya..tp..semoga apa yg adanya bermanfaat..

    link:

    http://al-aarifbillah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  29. Salam,
    Moga bermanfaat

    http://fatinazminmansor.blogspot.com/

    ReplyDelete
  30. Salamullahi 'alaik..
    Ana suka tulis artikel2 yg ada pengajaran..
    tapi kadang2 tulis juga cerita tentang diri sendiri..
    insyaAllah, moga ada sedikit pengajaran yg boleh diambil..

    http://alwanpelangi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  31. salam..
    satu blog yang menarik..
    smoga saya dapat mengutip ilmu di sini..

    ReplyDelete
  32. salam ziarah kepada tuan empunya blog yg bertungkus lumus myatukan blogger muslim.Smga Allah berkati usia dan lapangkan rezeki amin.Kite akan cuba berkongsi entri dlm simpanan utk mnambahkan keimanan semua.Tdk slh saling ingat-mengingati sesama Islam.Blog kite ada mcm2 entri hrp dpt bykkan lg entri mengenai ilmu agama.Maklumlah cuti sekolah ni anak2 byk ragamnya.Salam perkenalan utk rakan2 semua.

    http://born2touchurheart.blogspot.com/

    ReplyDelete
  33. salam kenal.

    terima kasih atas usaha. saya bukanlah ustazah untuk jadikan blog saya bahan rujukan islami utama. tambahan, ia bercampur dengan cerita² peribadi. tapi setakat perkongsian ilmu dan maklumat yang ada, bolehlah :)

    terima kasih sekali lagi.

    http://mirakimura.blogspot.com/

    ReplyDelete
  34. Salam..

    Jzkk atas kunjungannya.
    Semoga Allah meredhai usaha nta/nti.. aminn :)

    blog ana: http://back2fitrah.blogspot.com/

    blog lain (english): http://min-d-imension.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. dapatkan Islamic Radio Widget di

      http://booraqfm.blogspot.com/

      Delete
  35. salam~

    untuk mengenali lebih makna CINTA yang sebenarnya pada jalan yang HALAL, menghargai kaum muslimat & mengetahui peranan muslimin dan muslimat, boleh ziarah belog ini~


    http://dirikudrcinta.blogspot.com/

    ReplyDelete
  36. http://prince-of-islam.blogspot.com/

    Firman Allah 'Azza wa Jalla buat hamba-Nya :
    يَا أَيُّهَا الَّذِينَ أمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَابْتَغُوآ إِلَيْهِ الْوَسِيلَةَ وَجَاهِدُوا فِي سَبِيلِهِ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ
    Wahai orang-orang yang beriman! Bertakwalah kepada Allah dan carilah wasilah untuk mendekatkan diri kepada-Nya, dan berjuanglah di jalan-Nya, agar kalian beroleh kejayaan. [Al-Maidah:35]

    ReplyDelete
  37. masya Allah! Moga ALlah jua yang merahmati admin atas usaha y dilakukan ini, aamiin ya Rabb.

    blog saya :

    http://sarah-al-haura.blogspot.com

    moga Allah redha akan kamu, dan membalas kamu dgn y selayaknya, dan terlebih2 lagi buat kamu, aamiin.

    ReplyDelete
  38. Semoga usaha kita semua diberkati. Mari berpesan2 ke arah kebaikan. Aman dunia, InsyaAllah.

    http://hanyasitikhadijah.blogspot.com

    ReplyDelete
  39. Semoga usaha anda mendapat bantuan dan rahmat Allah swt..syukran
    http://ameersportal.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. dapatkan Islamic Radio Widget di http://booraqfm.blogspot.com/

      Delete
  40. Berpesan-pesan sesama umat walaupun sedikit. Semoga mendapat keberkatan dan bermanfaat.

    ReplyDelete
  41. God bless, insyaallah!

    http://tintasuarahati.blogspot.com/

    ReplyDelete
  42. blog saya biasa2 jer
    kadang2 jer ada entry islamik sikit

    http://hanspunyablog.blogspot.com

    ReplyDelete
  43. jemputan ke blog..

    http://fikrahislamik.blogspot.com

    ReplyDelete
  44. jemput ke blog gak
    http://anak-teladan.blogspot.com

    ReplyDelete
  45. mahu turut serta
    http://arraubi.blogspot.com

    ReplyDelete
  46. salam ukhuwah...
    humble is the best policy..
    mahu join juga sbg seorang muslimah
    http://humblehayati.blogspot.com

    ReplyDelete
  47. salam ukhuwah..
    http://tamansyurgaraudhatuljannah.blogspot.com/
    syukran..

    ReplyDelete
  48. salam ukhwah..
    semoga Allah merahmati usaha kita semua
    inshaAllah..
    ;)

    http://islamicprincess90.blogspot.com/

    ReplyDelete
  49. Salam ukhwah dan salam perjuangan :)

    Blog gua:

    http://republikn9.blogspot.com

    usaha yang bagus :)
    kipidap :)

    ReplyDelete
  50. salam ukhwah n mujahadah utk smua

    http://jannatinaim.blogspot.com/

    ReplyDelete
  51. mahu berkongsi juga apa yang ada dtg dr Dia

    http://nurizzatijohari.blogspot.com/

    salam ukhuwwah sekencang dakwah!!

    ReplyDelete
  52. salam ukhuwwah fillah...alhamdulillah..ada juga wacana yang boleh menghubungkan muslim blogger, bagi saling berkongsi dan juga bertukar pandangan di samping menegur di antara satu sama lain...

    jemput-jemputlah ziarah ke blog baru ana
    http://balqisbaltishabasyeerah.blogspot.com

    insyaallah,walaupun ilmu ni cetek,tapi,ada sedikit input yang boleh di peroleh d blog ana..

    Allah Yubarik Fikum..

    ReplyDelete
  53. blog saya
    http://anisrosdi.blogspot.com

    ReplyDelete
  54. blog kami

    penyeru kebangkitan pasukan panji hitam

    http://ibnuyassir.blogspot.com

    ReplyDelete
  55. 1khalifah

    Info pendidikan Ilmu kenal diri Ilmu Tauhid Ilmu Tasawuf Ilmu Feqah Tarbiah Dakwah Islami

    http://www.1khalifah.wordpress.com

    ReplyDelete
  56. ~Seindah Satu Cinta~
    Seindah 1 cinta yg hakikatnya hanyalah milik Allah Taala~Daku terus mencari & mencari cintaNya~Mengisi kekosongan jiwa~ mencari kekuatan hati~ mendalami fitrah insani :)

    http://mulanya1cinta.blogspot.com/

    ReplyDelete
  57. Asaalamualaikum..
    sekadar mahu berkongsi info dgn anda..
    blog dibuat tuk peringatan diri sendri dan perbaiki diri ini..

    http://nazz-ace.blogspot.com/

    ReplyDelete
  58. Tahniah atas usaha anda,semoga Allah berkati.
    blog saya: http://baei.blogspot.com
    http://ustazbaei.blogspot.com
    http://tanyamasalah.blogspot.com

    ReplyDelete
  59. Salam ziarah..

    http://ibnuddin.blogspot.com

    http://ibnuddindownload.blogspot.com

    ReplyDelete
  60. http://syumuldeen.blogspot.com
    http://smileana.blogspot.com
    http://tamanbiru.blogspot.com
    http://fadzlinaaziz.blogspot.com

    mudah-mudahan perkongsian ini diredhai-NYA,ameen.

    ReplyDelete
  61. web:
    http://www.darulkautsar.net/ (Hadis, Pemurnian Aqidah,Syariat & pemurnian sejarah Islam)

    blog:
    http://sukahadis.blogspot.com/
    http://tenteradajjal.blogspot.com/
    http://www.abunaaielah.blogspot.com/
    http://syiah.blogspot.com/
    http://syiahmalaysia.blogspot.com/

    ReplyDelete
  62. http://abdullah-afif.blogspot.com/

    ReplyDelete
  63. http://www.latahzanafiqah.blogspot.com/
    http://haqqulyaqiin.blogspot.com/

    ReplyDelete
  64. http://mujahidahsolehah-puteribalqis.blogspot.com/2010/12/pengembaraan-menuju-allah.html

    ReplyDelete
  65. salam alaykum...blog saya

    sama2 kita berkongsi ilmu :)

    http://theundoubtedfaith.blogspot.com

    ReplyDelete
  66. Salam. Semoga diberkati dan diredhai Allah.
    Amin~

    http://uhibbuki-fillah.blogspot.com

    ReplyDelete
  67. Salam..
    blog ana
    http://tautanhati-nuranys.blogspot.com
    http://asrarilqulub.blogspot.com

    sama2 berkongsi ilmu..

    ReplyDelete
  68. Assalamualaikum.

    p/s:semoga Allah redha usaha kamu menghimpunkan semua blog yang menyeru pada Islam.ameen.

    ReplyDelete
  69. Assalamualaikum..
    InsyaAllah smg dapat membantu,mohon teguran dan nasihat daripada sahabat2 n sahabiah sekalian.Jemput lah ke pondok maya ana.
    Blog ana:

    Rentaktinta.blogspot.com

    ReplyDelete
  70. Salam alaik....cuma sekadar berkongsi ilmu supaya manfaat bersama...

    http://ukhwah-dhearty.blogspot.com/

    ReplyDelete
  71. Assalamualaikum.....

    ~hamba faqir dengan pahala dan amal, kaya dengan dosa...~

    http://pohonnyiurmelambai.blogspot.com

    ReplyDelete
  72. salam ukhuwah...

    untuk perkongsian bersama...(",)

    ReplyDelete
  73. Salam. Nak join juga. moga dapat manfaat. ameen.

    http://siasahcararasulullah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  74. salam ziarah..salam ukhwah..
    http://qurratunainun.blogspot.com

    ReplyDelete
  75. salam..

    sekadar perkongsian dan ku pohon tunjuk ajar..

    http://sipenggalikubur.blogspot.com/

    ReplyDelete
  76. salam ukhuwah

    http://pustakanuriman.blogspot.com

    ReplyDelete
  77. salam ukhuwah....jazakallah atas team yang uruskan blogger muslim

    http://penolong.blogspot.com/

    ReplyDelete
  78. assalamualaikum....

    blog interaktif

    http://www.fulltimemuslim.com

    syukran

    ReplyDelete
  79. assalamualaikum...

    moga bertambah ilmu ana di bl0g ini..

    http://ibnushukran.blogspot.com/..

    ReplyDelete
  80. salam ukhwah.

    http://alfaratisyah.blogspot.com

    semoga Allah redha dgn usaha kita dlm menegakkan syiar-Nya...ameen

    ReplyDelete
  81. Salam.

    Ni blog lukisan2 dakwah percuma. Isinya juga percuma, karyanya juga percuma. Ambil dan gunalah.

    http://selamattinggal.blogspot.com

    ReplyDelete
  82. salam ukhuwah..

    www.one-ummah.net

    semoga ada manfaat... amin

    ReplyDelete
  83. salam ukhwah

    www.hafidzyusoff.blogspot.com

    Mudah mudahan bermanfaat

    ReplyDelete
  84. bagus juga buat begini!

    http://nadia-mustafa.blogspot.com

    ReplyDelete
  85. Assalamu'alaikum.

    Sekadar ada hati untuk tompang letak. Huhu.

    http://elhafiesta.blogspot.com

    ReplyDelete
  86. just nak kongsi blog tentang tutorial blog,tip dan widget.. berminat,jemput la singgah. :)

    http://daddyjarum.blogspot.com

    ReplyDelete
  87. masih jauh ketinggalan berbanding blogger lain yg lebey berilmu...betolkan jka tersalah...salam ukhuwah...

    robotzsophisticated.blogspot.com

    ReplyDelete
  88. salam perjuangan.sekadar perkongsian ilmu

    http://srikandinorismalina.blogspot.com

    ReplyDelete
  89. Salam sesama saudara,

    Moga Malaysia mampu membersihkan debu Barat yang salah di sisi agama, dan meniru cara yang bermanfaat untuk semua ~

    Berkisar perjuangan pelajar muda di perantauan Barat~

    http://islami98.blogspot.com/

    ReplyDelete
  90. Bismillah~
    Salam perkenalan dari saya buat kalian.Semoga setiap 'update' entri yang kita laksanakan di blog masing2 akan dibaca oleh para madu'.
    -------------------------------------------------
    MUHAMMAD AFIQ BIN MD NASIR
    -kembara seorang muslim-
    http://kembaraseorangmuslim.blogspot.com/

    ReplyDelete
  91. Assalamu'alaikum,

    salam ukhwah buat semua muslim bloggers

    http://specpatah.blogspot.com

    :)

    ReplyDelete
  92. Salam..

    Blog yg msih bru.. tetap, bharap, agr dpt mmberi manfaat kpd ummah.

    http://introspeksiiman.blogspot.com/

    ReplyDelete
  93. assalamualaikum, sama2 berbakti di alam bloggers

    http://ibnuabbas2009.blogspot.com/

    ReplyDelete
  94. Salam.. bersama mengizzahkan martabat islam di alam maya..

    http://perintismuslim.blogspot.com/

    ReplyDelete
  95. perkongsian sesama saudara...

    http://rijalhakiki.blogspot.com/

    ReplyDelete
  96. salam ukhuah

    http://sirrulasrar.blogspot.com

    ReplyDelete
  97. Datang untuk berjuang untuk ummat

    http://menongkaharus87.blogspot.com/

    ReplyDelete
  98. Sebarkan kebaikkan....

    http://mr-iq.blogspot.com/

    ReplyDelete
  99. http://sakinahaziz.blogspot.com/

    ahlan wasahlan :)

    ReplyDelete
  100. salam...ini blog ana..

    http://seminarelearningconsultant.blogspot.com/

    berkenaan dgn seminar elearning consultant...
    insyaAllah ana dapat bantu mereka yg kesempitan dan menganggur insyaAllah..

    ReplyDelete
  101. salam ukhwah..ahlan wasahlan

    http://cempakasireh.blogspot.com/
    mudah-mudahan ada entri yg bermanfaat utk dikongsi bersama

    ReplyDelete
  102. Menarik jugak bila ada link blog-blog berunsurkan Islam.. Moga sama-sama beroleh manfaat..

    http://fuadansari.blogspot.com

    ReplyDelete
  103. salam tinta dakwah menyusuri jalannya...
    jom sama-sama rancakkan perkongsian kita...
    insya-Allah

    Berjalan Menuju Kebenaran

    ReplyDelete
  104. assalamualaikum, salam perkongsian daripada saya muasz

    http://jazirah-alward.blogspot.com/

    ReplyDelete
  105. Salam...
    Perkongsian ilmu buat sahabat-sahabat.. :D

    http://cape-boyz.blogspot.com/

    ReplyDelete
  106. salam...

    sayasygislam.blogspot.com

    ReplyDelete
  107. salam ukhuwah wal mawaddah lil fillah lil islam abadan abada....
    salam ziarah...^^
    http://anipustz91.blogspot.com/

    ReplyDelete
  108. salam ukhwah..

    http://cikatinstory.blogspot.com/

    ReplyDelete
  109. Salam Ukhwah kepada semua. insyaAllah ana ingin sekali berkongsi tinta da'wah kepada semua. http://tinta-srikandi.blogspot.com

    ReplyDelete
  110. salam ukhwah.

    http://suratcintarabiah.blogspot.com

    sama-sama saling ingat-mengingati.

    ReplyDelete
  111. Salam Ukhwahfillah kpd semua blogger muslim. Terpanggil sekali lagi untuk share link blog ana di BLOGGER MUSLIM ini.

    http://tinta-srikandi.blogspot.com/

    Moga semua kita beroleh manfaat bersama..

    ReplyDelete
  112. bicara hamba..mencari redhaNya

    http://wardatulsyauqah92.blogspot.com/

    ReplyDelete
  113. El-salam. Bismillah, wassolatu wassalamu 'ala rasulillah.

    Di kala ilmu menjadi elemen utama dalam mengemis RedhaNya.

    www.azamhusni.blogspot.com

    ReplyDelete
  114. Cahaya Cinta
    liku2 perjalanan seorg hamaba mencari cahaya & keredhaanNYA,..

    http://naurah92.blogspot.com

    ReplyDelete
  115. salam ziarah, salam ukhuwah~
    izinkan ana berkongsi link..

    http://atonisaton.blogspot.com

    moga mendapat redha-Nya..ameen~

    ReplyDelete
  116. Catitanku Manfaat Bersama.. InsyaAllah..

    http://wan2day.blogspot.com/

    ReplyDelete
  117. Bismillahirrahmanirrahim.
    Islah Diri
    insyaALLAH,ila mardhotillah.

    http://mujtahidahsolehah.blogspot.com

    ReplyDelete
  118. senarai blog yang diketahui

    http://binturushd.blogspot.com

    http://raudahdhuha.blogspot.com

    ReplyDelete
  119. Peringatan buat orang-orang beriman...
    http://prince-of-islam.blogspot.com/

    ReplyDelete
  120. Alhamdulillah sudah ramai yang terkesan dengan tulisan dalam blog saya, semoga Islam terus dipandang tinggi kerana banyak menyelesaikan masalah mereka.

    ReplyDelete
  121. NICE BLOG...TQ SBB MSUK BLOG PAKJOE..NNT PAKJOE ADA LG TIP2 PASAL BLOG SABAR YE

    ReplyDelete
  122. Salam ukhwah..

    nie blog saya... http://adamaliff.blogspot.com
    mungkin blog nie x lah seberapa sebab saya baru jak terlibat dgn dakhwah internet x sampai setahun...tpi akan sentiasa d update kan...

    ReplyDelete
  123. Assalamu'alaikum...

    Dari Hati Ke Hati
    http://ismihana.blogspot.com

    ReplyDelete
  124. salam taaruf,,,

    blog sya www.akucintasyurga.blogspot.com

    ReplyDelete
  125. salam. saya masih dalam proses belajar.
    cuma nak mintak tunjuk ajar, kalau ada yang salah tolong bagitau..

    http://rekrometeo.blogspot.com

    ReplyDelete
  126. salam,semoga dapat dimanfaatkan ummat,insyallah..

    url blog saya : http://ibnufadzil.blogspot.com/

    ReplyDelete
  127. salam.

    1) mohon jasa baik admin tukarkan blog -->
    :: alwanPelangi :: (http://www.alwanpelangi.com/)
    di ruangan blogger muslim kepada -->
    alwanPelangi.com (http://alwanpelangi.com/blog)

    2) url blog saya --> http://bukunotaiman.blogspot.com

    syukran jiddan~~ :D

    ReplyDelete
  128. Salam tuan.. semoga senantiasa mendapat rahmat dari Allah.

    Mohon jasa baik tuan utk membuat pembetulan web blog saya.. yang lama www.one-ummah.net telah bertukar ke address www.oneummah.info

    Segala kerjasama tuan diucapkan jazakallahukhairan katsira

    ReplyDelete
  129. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  130. Salam
    ikutan nimbrung
    http://herymuslim.blogspot.com/

    ReplyDelete
  131. Assalamualaikum Warahmatullah,

    Minta tolong addkan blog saya:

    http://secebiswaras.wordpress.com/

    Semoga dapat memberi sedikit manafaat kepada ummah. Amin

    Terima kasih

    ReplyDelete
  132. salamalaik, ^_^
    http://monologku-my.blogspot.com/

    ReplyDelete
  133. Salam Ukhwah...saya berdakwah dengan cara penulisan..semoga ada yang sudi ziarah
    http://enjabelok.blogspot.com/

    ReplyDelete
  134. Salam Ukhwah
    Blog ana : http://zaitonhamzah4.blogspot.com

    ReplyDelete
  135. Salam Ukhwafillah^_^
    Semoga kita sama2 dapat manfaat daripada hasil perkongsian kita..InshaAllah..
    Blog saya:http://dibawahcahayalampu.blogspot.com

    ReplyDelete
  136. MOHON LAUAN: http://returnofinvest.blogspot.com/

    Saham Akhirat Yang Paling Mudah

    " Perumpamaan orang yang menginfakkan hartanya di jalan Allah seperti sebutir benih yang menumbuhkan tujuh tangkai, pada setiap tangkai ada seratus biji. Allah melipatgandakan bagi sesiapa yang Dia kehendaki, dan Allah Maha Luas lagi Maha Mengetahui. " - (Surah Al-Baqarah: Ayat 261)

    Niat:
    Sahaja aku bersedekah RM10.00 untuk kebajikan kawan-kawan dan diri sendiri kerana Allah

    Kemana wang itu pergi:
    10% dari RM10.00 untuk kos pengurusan
    90% dari RM10.00 untuk dana tunai

    Ganjaran:
    1. Pahala niat bersedekah kerana Allah
    2. InsyaAllah ganjaran tunai yang akan diagihkan oleh pihak pengurusan antara RM1.00 – RM20,000.00 dalam tempoh masa yang tidak dijanjikan.

    Cara dan Peraturan:
    Tunai atau Masukkan Dalam Bank:
    Maybank: 553010590734 Jaya Resources
    SMS ke 01129711100 butiran bayaran tarikh dan masa serta nama mykad alamat no akaun bank sendiri dan no telefon

    Berdoa Supaya Anda Dimudahkan Rezeki


    KETERANGAN RENGKAS

    Seperti yang diketahui secara amnya sedekah atau infak dalam pelbagai bentuk adalah suatu perkara yang sangat dituntut oleh Islam untuk kebaikan diri sendiri dan pihak lain yang memerlukan. Kita telah melakukan semua itu dari masa ke semasa dengan cara dan pilihan masing-masing.

    TR Jaya Resources mengambil langkah sendiri untuk menyuburkan amalan sedekah atau infak ini tanpa merubah niat dan tujuannya Bagaimanapun pilihan dan cara yang kami lakukan ialah seperti berikut:

    Mengumpul sedekah/infak tunai wang ringgit dari semua pihak yang ingin berbuat demikian secara sukarela – RM10.00 untuk satu unit atau satu nama
    10% akan digunakan sebagai kos pengurusan
    90% akan diagihkan

    Pengagihan akan dibuat secara rambang atu giliran atau lain-lain kaedah tetapi akan dipastikan setiap yang memberi sumbangan akan mendapat untuk dirinya sendiri pada kadar tertentu (minima RM1.00) pada masa dan tempoh yang tidak dijanjikan

    Apabila seseorang telah mendapat gnjaran tunai, namanya untuk satu unit akan dikeluarkan bagi memberi peluang kepada orang lain pula untuk menerimanya.

    Apabila seseorang menerimanya ada dua hakikat penting:
    1. Itu adalah sumbangan dari orang ramai dan diri sendiri juga
    2. Niat orang bersedekah telah sampai

    Sejauh mana ketelusan kami dalam soal pengagihan ini:
    Jangan lupa niat anda adalah untuk bersedekah – rujuk Surah Al-Baqarah: Ayat 261 seperti di atas.
    Kami yang menguruskan juga mempunyai niat yang sama dan memikul amanahnya, jika kami seleweng atau tidak amanah – Allah jua yang Maha Mengetahui dan Maha Adil.

    Nasihat:
    Adalah disyorkan anda tidak pertikaikan kerana takut hilang niat sedekah tadi dan jalan terbaik ialah jangan menyertai program ini jika ada keraguan supaya kita tidak terlibat dalam golongan yang berbalah.


    # Satu program yang aku rasa relevan dengan maksud dan tujuan dan mungkin boleh menjadi satu agenda menguatkan ekonomni ummah. Jangan pandang rendah pada kekuatan RM10 dan jika ia melibatkan jutaan umat Islam di Malaysia dan dunia - ia sesuatu yang sangat hebat jom kita sebarkan – komen dari salah seorang peserta
    AKU DOAKAN PROGRAM INI BERJAYA - INSYAALLAH.




    ReplyDelete
  137. Assalamu'alaikum salam ukhuwah

    kunjungi blog saya ea : septiandanpengetahuan.blogspot.com

    ReplyDelete
  138. Assalamualaikum
    http://pengharapredhanya.blogspot.com

    ReplyDelete
  139. Kujungi blog saya:>
    http://reminderforall.blogspot.com/

    ReplyDelete
  140. www.lovingnur.blogspot.com
    in shaa Allah. Sedikit perkongsian ilmu yang santai.

    ReplyDelete
  141. http://anaalthafunnisamisshieda.blogspot.com/

    jemput singgah page ana

    ReplyDelete
  142. jemput singgah page usrah online. berguna buat muslimat yang ingin join usrah tanpa perlu keluar.


    http://usrahonlinemuslimat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  143. Jom jalan-jalan cari makan ke premis makan Muslim di http://www.MuslimMenu.com

    ReplyDelete

Muallim

Kewangan

Kehidupan/Motivasi

Media Ummah

Pemimpin dan Politik

Top Blogger Muslim

Baitul Muslim - Keluarga

Blogger Muslim